Wino domowe po drugim, trzecim zlaniu znad osadu z reguły jest dość klarowne. Najczęściej jednak pozostaje ono bardziej lub mniej mętne. Klarowne wino jest przyjemniejsze dla oka, dzięki temu w pełni można podziwiać głębię barwy wina. Jednak aby się tak stało, koniecznie należy je uprzednio przefiltrować. Proces ten polega na przesączeniu cieczy przez materiał filtracyjny. W ten sposób zawieszone w winie drobne części stałe powodujące mętnienie zostają od niego oddzielone. Do filtrowania służą różne materiały, które wykorzystuje się do min. wina, moszczu, zacieru, węgla, nalewek. Nasze produkty do klarowania i filtrowania są wykonane z bardzo dobrej jakości materiałów, które bez problemu poradzą sobie z nawet bardzo zawiesistym winem. Typ filtra należy dobierać do konkretnego celu, ponieważ filtry, wkładki, sitka oraz worki mają różną gęstość i swoje odpowiednie przeznaczenie. Należy pamiętać, że oczekiwany efekt można osiągnąć wyłącznie przez dobry wybór odpowiedniego sposobu filtracji.

Sortuj po:
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel