Osoby, które produkują na własne potrzeby wino domowe, zwykle nie mają do dyspozycji beczek – fermentacja i leżakowanie odbywa się w szklanych gąsiorach. Nie stoi to jednak na przeszkodzie, aby i takiemu winu dodać dębowy aromat lub posmak. Chipsy płatki dębowe pozwalają na uzyskanie wina o zupełnie nowej jakości, o indywidualnych, niepowtarzalnych właściwościach. Polecamy je więc wszystkim eksperymentatorom. Płatki o mniejszej wielkości można dodać do wina wcześniej, płatki większe i mocno opieczone lepiej dodać nieco później. Nic nie stoi na przeszkodzie, by mieszać ze sobą różne rodzaje płatków albo dodawać je podczas różnych faz przygotowywania wina. Płatki dębowe pozwalają wydobyć więcej tanin również z win owocowych, nadając im nowego smaku, a także stabilności. Zapraszamy do testowania naszych płatków dębowych pochodzących z różnorodnych gatunków dębów. Być może któryś z nich jest w stanie nadać domowemu winu ten idealny, poszukiwany smak i aromat. Warto eksperymentować, tym bardziej, że koszt płatków jest niewielki.

Sortuj po:
Wyświetl
« 12
Sortuj po:
Wyświetl
Widoki normallist
« 12
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel