Wśród oferowanych przez nas dodatków piwowarskich znajdują się m. in. dropsy fermentacyjne, ekstrakty słodowe, polepszacze, a także glukoza krystaliczna. Każdy z tych produktów może w korzystny sposób wpłynąć na proces warzenia piwa w domowych warunkach. Pastylki fermentacyjne poprawiają smak i gęstość piwa, zwiększają też trwałość piany. Pozwalają również na wywołanie wtórnej fermentacji młodego piwa w butelkach, co gwarantuje jego odpowiednie nagazowanie. Dzięki ekstraktom słodowym i polepszaczom możemy eksperymentować ze smakiem i kolorem naszego piwa. Są to preparaty skomponowane z naturalnych składników przez specjalistów w dziedzinie warzenia piwa. Znacząco usprawniają one proces fermentacyjny, dodając piwu pełnego smaku i głębokiego aromatu. Wyraźną poprawę w smaku piwa zaobserwujemy także wtedy, gdy w naszej recepturze zwykły cukier zastąpimy glukozą krystaliczną. Dzięki niej pozbędziemy się nieprzyjemnego jabłkowego posmaku, na który skarżą się niektórzy adepci domowego piwowarstwa.

Sortuj po:
Sortuj po:
Widoki normallist
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel